Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κυριακή, Δεκεμβρίου 20, 2015

Ομοφοβικό ξέσπασμα από την ΑΣΠΕ με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΩΣ ΓΕΝΕΤΗΣΙΑ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ


Ομοφοβικό ξέσπασμα από την ΑΣΠΕ με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης

Ως «γενετήσια διαστροφή» χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων την ομοφυλοφιλία σε πρόσφατο δελτίο τύπου της η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος  η οποία με αφορμή το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια απέστειλε επιστολή προς το υπουργείο δικαιοσύνης ζητώντας να μην επιτραπεί κάτι τέτοιο.


«Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, που εκπροσωπεί Πανελλαδικά τις 205.000 και πλέον πολύτεκνες οικογένειες, διαμαρτύρεται έντονα για το επονείδιστο Νομοσχέδιο «ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ», που προωθεί στη Βουλή προς ψήφιση το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο προτίθεται να επεκτείνει την ισχύουσα ήδη νομοθεσία και στα λεγόμενα «ομόφυλα ζευγάρια», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου με την συνομοσπονδία να μη διστάζει να χρησιμοποιήσει τις οικογένειες που εκπροσωπεί ως προπέτασμα για να στηρίξει την άποψη της.

Στο όνομα 205.000 οικογενειών λοιπόν, μέσω του δελτίου τύπου, οι ομοφυλόφιλοι χαρακτηρίζονται από την ΑΣΠΕ ως τα « άτομα εκείνα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και ενδεχομένως και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τα οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική απ’ αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής  τους», τα οποία βεβαίως όπως δηλώνει η συνομοσπονδία δεν τα απορρίπτει από την κοινωνία.

Οι χαρακτηρισμοί δεν σταματούν εκεί με την ΑΣΠΕ να αναφέρει πως «με το νομοσχέδιο αυτό ολοκληρώνεται θεσμικά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας, φαλκιδεύεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απενοχοποιείται η παράχρηση των σωματικών οργάνων του ανθρώπινου είδους και επιχειρείται να μεταβληθεί ο εν τιμή δημιουργηθείς άνθρωπος σε βοσκηματώδη ύπαρξη».

Για λόγους δεοντολογίας παρατίθεται παρακάτω σε φωτογραφία ολόκληρο το δελτίο τύπου της ανακοίνωσης της ΑΣΠΕ έτσι όπως δημοσιεύτηκε στο site της συνομοσπονδίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα όσα υποστηρίζει η ΑΣΠΕ καθώς και άλλοι σύλλογοι πολυτέκνων αλλά την Ελλάδα μπορείτε να απευθυνθείτε στο site της συνομοσπονδίας www.aspe.gr ή στα τηλέφωνα της συνομοσπονδίας.

Ακολουθούν τα link με

Την ανακοίνωση της συνομοσπονδίας : http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3135&Itemid=2

Τη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου πολυτέκνων Λάρισας


Υπογραφή :  7 αστεράκια

Υ.Γ.  Αυτό το υστερόγραφο αποτελεί την προσωπική μου άποψη και θα ήθελα δια αυτού να ζητήσω συγνώμη που βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να αναπαράγω τέτοιου τύπου μηνύματα. Ακόμα και αν ο στόχος μου είναι να εκφράσω την ανησυχία μου όσον αφορά την ύπαρξη ομοφοβίας και ρατσισμού ενάντια σε κάποιες κοινωνικές ομάδες, δεν παύω να αναγνωρίζω την ψυχολογική βία που δέχονται από τέτοιες ανακοινώσεις άτομα του ΛΟΑΤΚΙ αλλά και φίλοι και μέλη των οικογενειών τους.