Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015

ΕΙΔΟΜΕΝΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΔΙΩΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ


Έχει χτυπηθεί ένας μετανάστης. Έγιναν προσαγωγές αλληλέγγυων.

Το ελληνικό κράτος αποφάσισε να εκδιώξει πρόσφυγες και μετανάστες από την Ειδομένη, με μόνο στόχο το ξεμπλοκάρισμα της σιδηροδρομικής γραμμής, την οποία είχαν «καταλάβει» οι πρόσφυγες και οι μετανάστες για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο των συνόρων και την απαγόρευση που επέβαλε η [ΠΓΔ] Μακεδονία σχετικά με τη διέλευση προσφύγων και μεταναστών από τα σύνορά της.

Καθεστωτικά μέσα κάνουν λόγο για ομαλό κλίμα αλλά ως τώρα γνωρίζουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ απαγόρευσε σε δημοσιογράφους να είναι παρόντες στο χώρο της επιχείρησης, ότι έγιναν προσαγωγές αλληλέγγυων[οι οποίοι αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κατηγορίες] καθώς και ότι έχει χτυπηθεί σίγουρα ένας Ιρανός μετανάστης.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν από την Ειδομένη στο κλειστό γήπεδο του Tae-Kwon-Do στο Φάληρο.

  
  


Πορεία Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες & Μετανάστες
Αναδημοσίευση από:  https://www.facebook.com/events/1014048855321400/

Η εκκένωση της Ειδομένης και η αποθέωση της καταστολής και της συγκάλυψης που τη συνοδεύει, απαιτούν άμεση απάντηση!

Λαμβάνει ήδη χώρα η εκκένωση του καταυλισμού των προσφύγων και μεταναστών που δεν είναι από τις εθνικότητες που μπορούν να περάσουν τα σύνορα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από το ξημέρωμα, αφού οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι των ΜΚΟ ενημερώθηκαν για να αποχωρήσουν.

Δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν, παρουσία εισαγγελέα.

Η πρόσβαση στον καταυλισμό έχει αποκλειστεί από τον κόμβο που φεύγει προς το χωριό της Ειδομένης.

Δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν εκεί έχουν απομακρυνθεί, κάποιοι έχουν προσαχθεί στο ΑΤ Ευζώνων. Προφανώς δεν υπάρχει καμιά διάθεση από τη μεριά της κυβέρνησης και της αστυνομίας να καταγραφεί η επιχείρηση.

Έχουν προσαχθεί για εξακρίβωση και οι αλληλέγγυοι από το εξωτερικό που κρατούσαν τις no border κουζίνες.
Ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί στα σύνορα και πρόκειται να απομακρυνθούν υπάρχουν οικογένειες και ασυνόδευτα ανήλικα, για τα οποία οι εθελοντές και τα μέλη των ΜΚΟ ζητούν να προστατευθούν.

Η αστυνομία απειλεί πως οποιοσδήποτε πάρει με το αμάξι μετανάστες για να τους μεταφέρει, θα συλληφθεί και το όχημα θα κατασχεθεί

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, σύμφωνα και με την απόφαση της συνέλευσης της Δευτέρας 7/12, καλεί σε συγκέντρωση - πορεία ως άμεση αντίδραση στις 18.00 σήμερα στην Καμάρα.