Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015

Έκκληση Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού: 52 ΑΜΕΑ ζουν χωρίς τα βασικά

Αναδημοσίευση από:  http://www.mkiellinikou.org/blog/2015/12/08/ekklhsh-14/

Η καθυστέρηση στην πληρωμή των νοσηλίων από τον ΕΟΠΥΥ στην δομή όπου διαμένουν 52 ΑΜΕΑ, έχει ως αποτέλεσμα να στερούνται ακόμη και βασικών ειδών πρώτης ανάγκης.

Γι' αυτό και απευθύνουν μέσω του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, την παρακάτω έκκληση:

«Κάνουμε έκκληση, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ". Στο συγκεκριμένο οικοτροφείο –που δημιούργησαν οι ίδιοι οι γονείς των ανθρώπων που στεγάζονται εκεί– βρίσκουν θαλπωρή 52 ΑΜΕΑ συνάνθρωποί μας με σοβαρή νοητική υστέρηση (χαμηλότερη του 30% και με προβλήματα όπως αυτισμός, σύνδρομο down και πολλαπλές αναπηρίες).
Δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει στην σοβαρή καθυστέρηση της καταβολής των νοσηλίων από τον ΕΟΠΥΥ προς το οικοτροφείο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν βασικές ανάγκες όπως το κόστος αγοράς για πάνες ακράτειας. Οι
συνολικές ανάγκες κάθε μήνα είναι περίπου 5.000 τεμάχια μεγέθους XL, και το κόστος υπολογίζεται περίπου στα 2.500 ευρώ. Ο Σύλλογος, που έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, δεν ζητάει χρήματα αλλά τις ίδιες τις πάνες».

Όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει ας έρθει σε απευθείας επαφή με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» στην διεύθυνση Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι», Αγ. Αναργύρων 1, Κάντζα Παλλήνης – 153 51.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
E-mail: info@ag-anargyroi.gr
Τηλ: 210-6667-180
Κινητό: 6945-269-789 (κα. Ελευθερία Ζερβάκη)

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε 4 χρόνια, έχει δεχτεί πάνω από 47,000 περιστατικά, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία). Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 300 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-9631-950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ