Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κυριακή, Νοεμβρίου 29, 2015

Διεθνής αλληλεγγύη - Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. δεν είναι μόνοι

Αναδημοσίευση από:  http://biom-metal.blogspot.gr/search/label/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE

Συγκινητική υποστήριξη και αλληλεγγύη από κάθε γωνιά του κόσμου δέχεται καθημερινά ο αγώνας των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ!


Εκατοντάδες άνθρωποι από κοινωνικά κινήματα, εργατικά σωματεία, συλλογικότητες, κόμματα, καταλήψεις και συλλόγους στέλνουν καθημερινά μηνύματα υποστήριξης στον αγώνα μας, από κάθε γωνιά του κόσμου. Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη κινητοποιηθεί στις πόλεις τους, στους χώρους δουλειάς τους αλλά και έξω από τα ελληνικά προξενεία για να μην περάσει το ξεπούλημα του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ, για να μην γίνει το εργοστάσιο βίδες και οι εργαζόμενοι μερικά ακόμα νούμερα στους καταλόγους ανέργων του ΟΑΕΔ.
Τουρκία: Συνδικάτο Οικοδόμων


Οι εργάτες του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου Βιο.Με ζήτησαν διεθνή αλληλεγγύη ενάντια στην κατάσχεση από την πολιτεία και στον πλειστηριασμό του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου το οποίο λειτουργούσε και παρήγαγε χωρίς αφεντικά για πάνω από τέσσερα χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Εμείς σαν Συνδικάτο Οικοδόμων, και τα μέλη μας, δηλώνουμε ότι «Οι Εργάτες Της Βιο.Με Δεν Είναι Μόνοι».

Χαιρετίζουμε με αλληλεγγύη τον αγώνα των εργαζόμενων του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου το οποίο θα βγει αύριο (26 Νοεμβρίου) σε πλειστηριασμό.

Ζήτω η ταξική αλληλεγγύη!


Η.Π.Α.: Αλληλεγγύη από τους Βιομηχανικούς Εργάτες του Κόσμου (IWW)

Κατάληψη στους χώρους εργασίας: 
Αλληλεγγύη στους εργάτες της Βιο.Με (Θεσσαλονίκη, Ελλαδα)
Η Επιτροπή Διεθνούς Αλληλεγγύης του διεθνούς συνδικάτου Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (Industrial Workers of the World – IWW) συγχαίρουν τους εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής που ανέλαβαν τον έλεγχο του εργοστασίου τους και επανεξεκίνησαν την παραγωγή μετά απο κατάληψη 20 μηνών.
Αφού αγωνίστηκαν για την παραλαβή των κλεμμένων μισθών τους μετά τον Μάη 2011, οι εργάτες τώρα αποφάσισαν μέσα από συνελεύσεις άμεσης δημοκρατίας να οργανώσουν την παραγωγή συλλογικά και χωρίς αφεντικά. Έβαλαν το εργοστάσιο πάλι σε λειτουργία στρέφοντας την παραγωγή τους προς δομικά υλικά μη-τοξικά και που δεν είναι επιβλαβή για το περιβάλλον. Η Επιτροπή Διεθνούς Αλληλεγγύης βρίσκεται σε πλήρης υποστήριξη αυτής της κίνησης.
Καθώς ο κόσμος βυθίζεται όλο και πιο βαθιά σε οικολογική και οικονομική κρίση, οι εργάτες της Βιο.Με μας έδειξαν τον δρόμο προς τα εμπρός. Αντί να περιμένουν από το κράτος να μειώσει την ανεργία, αντί να αφήσουν την τύχη τους στα χέρια του καπιταλιστικού νομικού συστήματος ή των γραφειοκρατών του κράτους, οι εργάτες της Βιο.Με αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους το εργοστάσιό τους και να το λειτουργούν οι ίδιοι. Οι εργάτες της Βιο.Με μας έδωσαν όλους ένα ζωντανό παράδειγμα της δύναμης των εργαζομένων και έστρωσαν για όλους μας τον δρόμο στον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό σε όλο τον κόσμο. Τώρα εξαρτάται από εμάς να διασκορπίσουμε τα νέα. Ας είναι αυτός ένας από τους δισεκατομμύριους χώρους εργασίας υπο τον έλεγχο των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
Το IWW είναι αφιερωμένο στην παγκόσμια αντίσταση βάσης της εργατικής τάξης. Προσπαθούμε να συνεργαστούμε με άλλους για να κτίσουμε ένα κίνημα το οποίο μπορεί να νικήσει τους κεφαλαιοκράτες και να κατασκευάσει έναν καινούργιο κόσμο βασισμένο στον εργατικό έλεγχο των μέσων παραγωγής και σε μια ριζικά δημοκρατική οικονομία.
Χαιρετίζουμε την κατάληψη του εργοστασίου της Βιο.Με καθώς είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και δεσμεύουμε την αλληλεγγύη και την υποχρέωσή μας να σταθούμε στο πλάι όλων των εργαζομένων στον αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, για την δημιουργία ενός νέου κόσμου χωρίς αφεντικά!
Σημείωση: Οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW) είναι ένα από τα ιστορικότερα συνδικάτα της εργατικής τάξης των ΗΠΑ. Ιδρύθηκαν το 1905 ως ένα πολυεθνικό συνδικάτο το οποίο ένωνε έγχρωμους, Ασιάτες, Ιρλανδούς, Ιταλούς, «ντόπιους», άντρες και γυναίκες, δρώντας τόσο στον βιομηχανικό χώρο όσο και στις αγροτικές περιοχές. Οργάνωσαν και συμμετείχαν σε εκατοντάδες απεργίες και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Μερικές από αυτές αποτελούν κομμάτι των πιο σημαντικών στιγμών του εργατικού κινήματος διεθνώς. Κυνηγήθηκαν για τη δράση τους από τη ντόπια κεφαλαιοκρατία και έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος με πολλούς νεκρούς εργάτες στον αγώνα τους ενάντια στον καπιταλισμό. Μέλη ή φίλοι των Wobblies (παρατσούκλι των ΙWW το οποίο πιθανότατα προέκυψε από τη λέξη wobble: «τρέμω» ή «ριγώ») υπήρξαν μεγάλες προσωπικότητες του εργατικού και επαναστατικού κινήματος όπως η Emma Goldman, ο Joe Hill, η Lucy Parsons κ.α.