Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κυριακή, Νοεμβρίου 29, 2015

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ!


Μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις, ελαστική και εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις και κλεισίματα καταστημάτων είναι όλα όσα προγραμματίζει και θέτει σε εφαρμογή η εταιρία Μαρινόπουλος ΑΕ από το καλοκαίρι και μετά. Ατομικές συμβάσεις που προβλέπουν μια ακόμα μείωση κατά 8% στους «υψηλόμισθους» (!), όσους δηλαδή παίρνουν 700-800 ευρώ καθαρά ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων δουλεύουν με μισθούς που φθάνουν μέχρι και τα 218?! 

Παράλληλα, με πρόσχημα τα μειωμένα κέρδη της, η εταιρία πιέζει του εργαζόμενους να δηλώσουν οικειοθελή αποχώρηση ώστε να απαλλαχθεί από την υποχρέωση της αποζημίωσης ενώ δε λείπουν οι απειλές, η εργοδοτική και διευθυντική αυθαιρεσία σε όποιον δεν υπακούει. Χαρακτηριστική είναι η στάση της εργοδοσίας απέναντι σε όσους αντιδρούν σε όλο αυτό το κλίμα. Οι συνάδελφοι γίνονται μπαλάκι, αρχικά αλλάζουν πόστο, αλλάζουν κατάστημα, και στο τέλος απολύονται.

Δε μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, δε θα πληρώσουμε την κρίση τους! 

Ο Μαρινόπουλος είναι μία εταιρία που βασίζεται όλο και περισσότερο στην εκμετάλλευση της μερικής απασχόλησης. Αυτό ως συνήθως σημαίνει ότι ο τετράωριτης συνάδελφος θα μείνει πολύ μετά τη λήξη της βάρδιας του και θα δουλέψει χωρίς να πληρωθεί την υπερωρία. Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρίας που διαφημίζει τη φιλανθρωπική της δραστηριότητα και δίνει βοήθεια σε άπορους και πρόσφυγες!!! 

Η περίπτωση του Μαρινόπουλου είναι χαρακτηριστική των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι. Όμηροι σε μία κατάσταση που αν τολμήσουν και μιλήσουν ξέρουν ότι αυτό σημαίνει αυτόματη απόλυση, πιέζονται με όλους τους τρόπους να βάλουν πλάτη για να σώσουν την εταιρία, την ίδια ώρα που δεν πήραν ούτε ευρώ από την εποχή των κερδών ενώ το φάντασμα της ανεργίας πλανάται. 

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι και καταναλωτές να αντισταθούμε στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν κυβέρνηση - ΕΕ - εργοδοσία.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! 
Να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας για αυξήσεις στους μισθούς και δουλειά με δικαιώματα! 

 Κανένας για δουλειά την Τρίτη 1 Δεκέμβρη - όλοι στην απεργία 
Να παρθούν πίσω ατομικές συμβάσεις, μειώσεις μισθών, απολύσεις  
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΘΗΒΩΝ 227, 1ος όροφος
τηλέφωνο επικοινωνίας 6930246452