Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015

ΕΙΔΟΜΕΝΗ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΠΕΤΟΥΣΕ ΠΕΤΡΕΣ


ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΡΑ!

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετανάστης, απεργός πείνας, έπαθε ηλεκτροπληξία και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Στην συνέχεια πρόσφυγες και μετανάστες αποκλεισμένοι για μέρες στην Ειδομένη άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα, με το ξεκίνημα της δημιουργίας του φράχτη από την πλευρά της ΠΓΔΜ, καθώς και το γεγονός ότι οι άνθρωποι βρίσκονται εδώ και 5 μέρες χωρίς φαγητό να εντείνει την ένταση.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ απάντησε στις διαμαρτυρίες με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι εκτός από κρότου-λάμψης πετούσαν και πέτρες σε ανθρώπους εξαθλιωμένους απ’ αυτή την ατελείωτη ταλαιπωρία.

Σχόλιο Kollect: Και μία απαραίτητη διευκρίνιση ως προς το «πρόσφυγας» και το «μετανάστης». Άλλο πρόσφυγας άλλο μετανάστης. Ο πρόσφυγας πεθαίνει από τη σφαίρα ο μετανάστης από την πείνα. Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο άλλος Χάρος ο ένας, άλλος Χάρος ο άλλος. Μην τα μπλέκουμε!

(Φωτο: REUTERS/Yannis Behrakis)